Je eerste bezoek

Het eerste bezoek

Bij binnenkomst in onze praktijk kun je comfortabel plaatsnemen in de wachtkamer, waarna wij je vragen een gezondheidsvragenlijst in te vullen (de medische anamnese). De medische anamnese is een wettelijk verplicht onderdeel van het patiëntendossier. Je dient deze vragenlijst volledig en naar waarheid in te vullen.

Nadat jouw persoonlijke gegevens én de medische vragenlijst zijn doorgenomen, wordt er gekeken naar de conditie van het tandvlees. Hieruit volgt een behandeladvies. Wanneer je akkoord gaat met de voorgestelde therapie, wordt er een begroting gemaakt van de kosten. Zo weet je vooraf wat de behandeling gaat zijn en welke kosten je kunt verwachten. Je krijgt de begroting mee (via de e-mail of op papier) vanaf 150 euro.

Bij Mondhygiënisten Bergen op Zoom raden wij je aan om vooraf bij je zorgverzekeraar te informeren of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. De behandeling kent geen vergoeding vanuit de basisverzekering, maar vanuit een aanvullende tandartsverzekering. De gemaakte kosten bij de tandarts en mondhygiënist vallen dus onder hetzelfde pakket.

Heb je een tandartsverzekering, dan worden de kosten volledig of voor het grootste gedeelte vergoed. Als je meer informatie wenst over vergoedingen verwijzen wij je graag naar jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar kan je verder helpen.

Nadat we de kosten van de behandeling bij de factoringmaatschappij hebben ingediend sturen zij de factuur naar de zorgverzekeraar. Je ontvangt via Infomedics de eventuele restfactuur.

Wil je patiënt worden bij ons in de praktijk? Je bent van harte welkom! Een eerste afspraak proberen we spoedig in te plannen.

Let op: wij vragen je om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen voor je inschrijving en een overzicht van je eventuele medicatie.

Hierboven vind je alle informatie betreft het inschrijven.

Een lach om trots op te zijn.